Knutby/vägen hem

En dokumentär om synden, skulden & skotten i Knutby hade bio premiär den 30 jan och visas över 40 biografer i hele landet, de sägs vara en en väldigt bra dokumentär med hur de gick till med dramat i Knutby redan från första början. Själv har jag inte sätt den,  men ska boka biljetter och gå på den.  Någon som sätt den?  vad tyckte ni?

Den 10 Jan 2004 hittas daniel linde skottskadat och Alexandra fossmo mördad
Läs mer om dom inblandade nedan....




Helge Fossmo

Pastorn gifte om sig i fängelset

Då: Knutby Filadelfias föreståndare som levde ett dubbelliv. Förutom sitt

äktenskap med Alexandra Fossmo hade han sexuella relationer med Sara Svensson och ytterligare en

älskarinna - en gift kvinna

i församlingen.

Med sms och samtal manipulerade han Sara Svensson att mörda Alexandra Fossmo och försöka mörda Daniel Linde. Han dömdes mot sitt nekande i tingsrätten och hovrätten till livstids fängelse. Har senare erkänt sin inblandning.

NU: Sitter av sitt straff på fängelset i Tidaholm och har begränsade besöksmöjligheter. Helge Fossmo satt till en början på Kumlaanstalten där han 2007 gifte om sig med en kvinna som han fick kontakt med efter mordet. Har under

tiden läst på distans vid Umeå universitet. Vid flera tillfällen har han försökt få polisen att återuppta ärendet.



Sara Svensson

Ofta ute på fria permissioner

Då: Var gift med en man, men de hade problem och gick skilda vägar. Hon bodde hos Helge och Alexandra Fossmo och man sa att hon var deras barnflicka. I själva verket var hon älskarinna till Helge Fossmo. Hon dödade Alexandra Fossmo - som sov i sin säng - med tre skott . Hon försökte också döda församlingsmedlemmen Daniel Linde. Men han över-levde skotten.

NU: Hon bedömdes lida av en allvarlig psykisk störning och dömdes till rättspsykiatrisk vård i Vadstena. Där får hon fortfarande vård och lever relativt fritt. Läser mycket och spelar gärna gitarr. De senaste åren har hon fått allt större rörelsefrihet. Bland annat arbetstränar hon och får fler och fler obevakade permissioner med bland annat fyra övernattningar per månad hos sin pappa.

'Älskarinnan'

Misstänktes först för mordet

Då: Hon var en kort tid misstänkt för att vara inblandad i mordet. Misstankarna riktades mot henne eftersom hon hade en relation med Helge. Hon satt häktad två veckor, men blev snabbt avskriven från alla misstankar och var ett nyckel-vittne i rättegången - mot framförallt

Helge Fossmo.

NU: Återförenades med sin make och bor kvar i Knutby. Är grafisk formgivare och egenföretagare.



Daniel Linde

Fick ansiktet förstört av skotten

Då: Grannen som mirakulöst överlevde mordförsöket. Ena skottet förstörde ena halvan av ansiktet.

NU: Rehabiliteringen tog flera år. Trots de svåra skadorna vägrade han vara ett offer - och han jobbar nu för fullt med sitt företag med inriktning mot webbdesign.



Åsa Waldau

Kristi Brud är ännu pastor

Då: Åsa Waldau - Kristi brud - förlorade sin lillasyster "Sanna" (Alexandra Fossmo). Utpekades av bland andra Helge Fossmo och avhoppare som den egentliga ledaren och medskyldig till händelserna 2004. Men hon figurerade aldrig i utredningen som misstänkt.

NU: Hon är fortfarande pastor i Knutby och bor ett stenkast från mordvillan. Av totalt sex pastorer är två heltidsanställda - Åsa är en av dem. Sedan mordet har hon gett ut skivan "Mitt hjärta" samt boken "Kristi brud - vem ska man lita på?" Åsa Waldau har också deltagit i flera tv-program i Sverige och utomlands. Gillar att måla och resa.



Heléne Fossmo

Dog efter mystisk olycka

Gifte sig med Helge Fossmo i mars 1994. Dog i en badrumsolycka i villan den 18 december 1999, 27 år gammal. Pastorn hittade henne när hon låg livlös, klädd i nattlinne, i badkaret. Händelsen rubricerades då som olycka. När sedan skotten ekade över Knutby 2004 utreddes olyckan på nytt. Men Helge Fossmo friades av både tingsrätt och hovrätt från misstankarna om att ha mördat Heléne.



Alexandra Fossmo

Hon sköts ihjäl i sin säng

Syster till Åsa, kallad "Sanna", som knappt ett år efter Helénes bortgång blev Helges andra fru. Gifte sig med Helge Fossmo i november 2000.

Hon mördades, 23 år gammal, när hon låg i sängen i pastorsvillan den 10 januari 2004. Hon sköts med tre revolverskott.

allt från aftonbladet.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0